Actueel | Sloots Advies - Sloots Advies
...

Actueel

De buurtschap Abbekinderen, post Kloetinge en onder de rook van Goes, is een mooie en inspirerende plek om vanuit te werken. De relatieve rust van het platteland vormt een welkome afwisseling met de doorgaans hectische Haagse omgeving. En de mix van interim functies en adviesopdrachten dartelde daar weer in wisselende intensiteit doorheen. 

Maar na zo'n twaalf en een half jaar succesvol vanuit die stek tussen de boomgaarden en de akkers te hebben geopereerd is de adviespraktijk verhuisd naar Huijbergen, op de Brabantse Wal. Slootsadvies is daar ingetrokken bij vriend en bedrijfskundige collega Etienne Schoenmakers. Deze beheert aan de grens met België landgoed De Vijverhoeve en heeft daarbinnen kantoorruimte en faciliteiten ter beschikking. Etienne en Willem hebben in het verleden een aantal keren samengewerkt en op die basis kon de bedrijfsmatige inwoning soepel gestalte krijgen. 

Tegelijkertijd verandert het karakter van de adviespraktijk. Interimopdrachten behoren inmiddels tot het verleden. Voor advieswerk daarentegen is Slootsadvies nog steeds beschikbaar, in het bijzonder als het gaat om vraagstukken waar recht, ICT en openbaar bestuur samenkomen. Willem is als vanouds op zijn best als hij een vraagstuk krijgt voorgelegd waarvan anderen zeggen dat het moeilijk zal zijn om een oplossing te vinden. En bestuursjuristen die ook de taal spreken van informatiekundigen en bovendien weet hebben van de bestuurlijke praktijk zijn nog steeds tamelijk zeldzaam.  

Op basis van diezelfde ervaringen en diezelfde belangstelling is Willem daarnaast gestart als onderzoeker. Hij richt zich op de vraag naar de rechtvaardiging van het verwerken van persoonsgegevens door bestuursorganen, die door andere bestuursorganen (en vaak dus voor een ander doel) zijn verzameld en vastgelegd. 

Dit alles maakte het mogelijk om in privé naar Frankrijk te verhuizen. Willem en zijn partner HannaH resideren inmiddels op het platteland van de Limousin. Ook mooi! Maar naast het feit dat ze nu ook via Franse telefoonnummers bereikbaar zijn, zijn hun Nederlandse contactgegevens nog steeds in de lucht en zullen dat voorlopig nog wel blijven. Net zo goed als dat er regelmatig fysiek contact in Nederland mogelijk zal zijn. 
 

http://www.vijverhoeve.com/